جراحی بینی عوارض بسیار کمی خواهد داشت و بر خلاف سایر جراحیها ممکن است یک جراح ،هیچگاه این عوارض را در طول کار خود مشاهده نکند ، خبر خوب دیگر این است که شایعترین عارضه جراحی بینی میتواند تحت کنترل جراحی باشد و با تشخیص و درمان آن مشکل رفع شود مانند مشکلات تنفسی.
هر عمل جراحی ممکن است همراه با خود عوارضی را به همراه داشته باشد.عمل جراحی پلاستیک بینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و ممکن است عوارضی را داشته باشد.ما در ادامه برخی از این عوارض را به ترتیب میزان شیوع برایتان مرتب کرده ایم.همچنین این نکته قابل ذکر است که مهارت جراح زیبایی در جلوگیری از عوارض احتمالی بسیار تاثیر گذار است.
این عارضهی جراحی بینی قابل جلوگیری است و نیاز به توانایی جراح پلاستیک در تشخیص و درمان آن را خواهد داشت.در حال حاضر با تکنیکهای جدید این عارضه در دستان جراح ماهر بسیار نادر می باشد.
پستی و بلندی یا ناهماهنگی در قسمت استخوانی بینی که توسط بیماران به پیدایش قوز استخوانی بعد از 3 تا 4 ماه بعد از جراحی توصیف میشود،
در این موارد به اشتباه بیماران و افراد ناآگاه توصیه به سوهان کشی استخوانی میشود که غلط است، در اکثر این موارد مشکل در قسمت غضروفی بینی ایجاد شده و به اصطلاح غضروف از استخوان جدا شده است و کولاپس شده است و نیاز به ترمیم قسمت غضروفی را خواهد داشت.
معمولا مختصر بوده و در 48 تا 72 ساعت بعد از عمل ایجاد خواهد شد و بیشتر در افرادی که تحت جراحی سپتوم بینی و یا انحراف قرار گرفته اند، دیده میشود و در کمتر از 3% بیماران یک خونریزی مختصر در 5 تا 10 روز بعد از عمل دیده میشود. باید بدانیم که این خونریزی معمولا مختصر است و با مراجعه به پزشک خود درمان آن انجام خواهد شد. در چند روز اول بعد از جراحی معمولا خونابه را به میزان مختصر داریم که خودبهخود بند می آید و نگرانی ندارد.
این عارضه بسیار نادر می باشد که با رعایت تکنیکی و تجربه جراح قابل پیشگیری است.
آبریزش موقتی بعد از جراحی ممکن است چند هفته بعد از عمل ایجاد شود که به خصوص در بیمارانی که قبل از جراحی حساسیت فصلی داشته اند این مشکل شایعتر است. در بعضی موارد به دلیل برداشتن بیش از حد توربینیتها میتواند آبریزش ینی ایجاد شود که با رعایت آن میتوان از این عارضه جلوگیری کرد. در اکثر موارد این به صورت موقتی است و خودبهخود رفع میشود.
این عارضه در جراحی بینی بسیار نادر می باشد و در صورت بروز معمولا با درمان آنتی بیوتیک برطرف خواهد شد.
در صورت استفاده از پروتزهای بینی این مورد مشکلتر است و نیاز به خارج کردن مواد مصنوعی میباشد. خوشبختانه تمایل به استفاده از پروتزها در بینی بسیار کم شده است و جراحان پلاستیک معمولا از غضروف سپتوم و پا، دنده و یا گوش جهت ترمیم بینی استفاده میکنند.
این یک مشکل در پوست بینی است که به دلیل بازسازی دوباره عروق خونی پوست بینی می باشد که به صورت زیادی میباشد که باعث رنگ صورتی پررنگ در ناحیه زیرین پوست بینی خواهد شد که معمولا به صورت خودبهخودی در عرض 1 سال از بین خواهد رفت، این عارضه بسیار نادری است و در صورتی که از بین نرود ممکن است که نیاز به درمان با لیزر پیدا کند.
این عارضه بسیار نادری است که در اثر فروپاشی سپتوم بینی ایجاد میشود و بیشتر در مواردی که جراحی زود هنگام در شکستگی بینی انجام شده اتفاق میافتد و در این موارد باید جراحی بینی را به 4 تا 5 ماه بعد از شکستگی به تاخیر انداخت تا این عارضه ایجاد نشود.
این یکی از شایعترین عارضههاست که در اثر عدم ارتباط درست بیمار و پزشک در نتیجه نهایی جراحی است.
اکثرا در صورتی که به بیمار کاملا در رابطه با نتیجه عمل آگاهی داده شود و واقع بین باشد این مورد اتفاق نمی افتد. متاسفانه در بسیاری از موارد بیماران درخواست غیر واقعی داشته و از امکان ایجاد این تغییرات در حین جراحی آگاهی کامل ندارند و از نتیجه جراحی خود راضی نخواهند شد.
در حال حاضر متاسفانه در روشی که به صورت فتوشاپ تغییرات بر روی بینی بیمار ایجاد میشود و واقعی نمیباشد به بیماران گارانتی غیر واقعی داده و در نتیجه بیمار پس از جراحی مشکل پیدا می کند. بهترین روش نشان دادن بیماران مشابه با پوست و با مشکلات بینی مشابه است، که تحت جراحی واقعی قرار گرفته است ،و نتیجه قابل ارزیابی است و میتوان با 95% احتمال موفقیت به بیمار ارتباط داد.
با تمام این توضیحات یکی از مهمترین عوامل در نتیجه جراحی پوست بینی بیمار است که در صورت کلفت بودن (بینی گوشتی) و یا خیلی نازک بودن در نتیجه تاثیرگذار است و باید مورد توجه قرار بگیرد.