رژیم غذایی مناسب پس از جراحی شکم یکی از عوامل تاثیر گذار در روند بهبود پس از جراحی شکم می باشد در این دوران فرد باید مصرف مواد غذایی مضر را به صفر و در مقابل مصرف مواد غذایی مفید را افزایش دهد در ادامه به بررسی مواد غذایی مضر و مفید و علت اهمیت تغذیه پس از جراحی شکم می پردازیم.
رژیم غذایی مناسب پس از جراحی شکم نقش بسیار مهمی در روند بهبود دارد و در صورت عدم رعایت از سوی بیمار، بیمار با مشکلات بسیاری مواجه می شود.
دو مورد چربی های ترانس و کافئین در اغلب غذاهای فست فود یافت می شود این دو ماده برای فرد پس از جراحی شکم بسیار مضر می باشد چرا که چربی ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی، چاقی مفرط را افزایش می دهد که این موارد پس از جراحی شکم مانند به صدا در آمدن زنگ خطر می باشد. کافئین به دلیل افزایش موقت و لحظه ای انرژی برای قلب و روند فعالیتش مضر می باشد.
یکی از جراحی های زیبایی حساس در بدن، جراحی شکم می باشد بدین خاطر مصرف مواد غذایی در دوره بهبود و ریکاوری بیمار بسیار تاثیر گذار می باشد بنابراین فرد باید در این دوره، مصرف مواد غذایی که سبب افزایش سرعت در بهبود می شود را افزایش و مواد غذایی مضر را به صفر برساند. اغلب مواد غذایی که از سوی پزشک منع می شود در صورت مصرف سبب تورم و افزایش چربی در ناحیه شکم می شود.
در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب پس از جراحی شکم برای بیمار عارضه های گوناگونی ایجاد می شود که در ادامه به برخی از آنها پرداخته می شود و بیمار در صورت داشتن علائم هر یک از موارد باید سریع به پزشک مراجعه نمایند.
موارد نام برده تنها بخشی از اثرات عدم رعایت رژیم غذایی مناسب پس از جراحی شکم می باشد و در مواقع اورژانسی فرد مجبور به جراحی مجدد می شود.
مواد غذایی بسیاری پس از جراحی شکم به روند بهبود بیمار کمک می نماید و آنچه در این مواد غذایی حائز اهمیت می باشد تازگی و پخت صحیح آنها می باشد.
مصرف کدو، آب، کربوهیدرات، غذاهای حاوی فیبر، پروتئین های قرمز، غذاهای دریایی و مصرف انواع ویتامین ها کاملا برای بهبود دوران ریکاوری مناسب و الزامی می باشد.