جراحی چانه یکی از جراحی های متداول زیبایی برای صورت محسوب می شود.چانه بخش زیرین صورت است که انحنا، بزرگ و کوچک بودن و شکل آن نقش مهمی در زیبایی چهره دارد. در این عمل زیبایی (ژینوپلاستی) با برش و تغییر مکان فک، یا با استفاده از پروتز می توان چانه را تغییر داد. این جراحی علاوه بر اهداف زیبا سازی صورت برای کسانی انجام می شود که یا قصد اصلاح عیوب مادرزادی فک و چانه را دارند یا افرادی که دچار سانحه شده اند. با سایت دکتر شاهین کریمیان همراه باشید تا توضیحات بیشتری در مورد چگونگی جراحی چانه ژنیوپلاستی ارایه دهیم.
جراحی چانه
برای جراحی زیبایی این موضوع اهمیت دارد که چانه فرد به کدام سمت کشیدگی دارد. این یعنی آیا به جراحی چانه جلو امده نیاز است یا عقب رفته؟ بر اساس پاسخ این سوال تصمیم گرفته می شود که چانه بزرگتر شود یا کوچکتر. جراح پلاستیک بر اساس فاکتورهای زیبایی شناسی چارچوب صورت را اندازه گیری کرده و بررسی های لازم را به عمل می آورد تا روش جراحی را مشخص کند. افرادی که چانه های کوچک و عقب رفته دارند با جلو کشیدن چانه یا نصب پروتز وضعیت چانه آنها بهبود می یابد. برعکس کسانی که چانه آنها جلو آمده و نافرم است، قسمتی از استخوان برداشته شده و چانه به سمت عقب حرکت می کند. مدت زمان جراحی چانه حدودا 2 ساعت است.
به عمل جراحی چانه منتو پلاستی یا ژنیوپلاستی می گویند. این کار همانطور که گفته شد با دو تکنیک بزرگ یا کوچک کردن چانه انجام می شود. میزان این تغییرات توسط جراح فوق تخصص پلاستیک مشخص می شود. بر اساس معیارهای cیبایی شناسی، برجستگی چانه به گردن باید حدود 5 سانتی متر باشد. نوک چانه حدود دو میلیمتر باید از لب پایینی عقب تر باشد. معمولا جراحی چانه با جراحی فک انجام می شود اما در برخی موارد وضعیت فک طبیعی و مناسب به نظر می رسد که پزشک اقدام به جراحی چانه می کند.
زیبایی شناسی جراحی چانه
به طور کلی دو تکنیک برای این کار وجود دارد. نخستین روش استفاده از پروتز یا ایمپلنت چانه است. این روش در موقعیتی پیشنهاد می شود که نیاز به جلو آوردن چانه است. در این روش یک پروتز مصنوعی روی استخوان فک قرار می گیرد. روش برش خوردن و جابه جایی استخوان چانه استئوتومی نام دارد. چون در استئوتومی به طور طبیعی از فک بیمار استفاده می شود بیماران رضایت بیشتری از این عمل در مقابل عمل کاشت ایمپلنت یا پروتز دارند.
هر نوع عمل زیبایی جراحی چانه جلو آمده یا عقب رفته مزایایی دارد. تغییرات قابل توجه با عملی نسبتا ساده از مزایای این عمل است. برخی از افراد عمل زیبایی چانه را همراه با عمل بینی انجام می دهند. اصلی ترین مزیت این جراحی این است که می تواند باعث زیبایی چهره شود و اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد.
پربازدیدترین مطالب ما را از دست ندهید!
تمامی عمل های جراحی و حتی روش های درمانی عوارض احتمالی دارند. عوارضی از قبیل عفونت، آسیب به اعضای مجاور و... در برخی از جراحی ها ممکن است رخ بدهد. به طور کلی عوارض این جراحی شامل موارد زیر است:
عوارض احتمالی عمل جراحی چانه
قبل از انجام جراحی باید توسط پزشک معاینه شوید. در این جلسه بهتر است سوالات خود را از پزشک برسید. احتمالا جراح شما در مورد بیماری های زمینه ای مثل دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، حساسیت و... سوال می پرسد. مصرف بعضی داروها نیز از دو هفته پیش از جراحی قطع شوند. این دارو ها شامل داروهای ضد انعقاد خون، ضد حساسیت و برخی از ویتامین ها می باشد. قبل از جراحی حتما دوش بگیرید و شب قبل از آن از خوردن هر خوراکی اجتناب کنید تا معده شما خالی باشد. لباس راحت و گشاد بپوشید و از یک نفر بخواهید که در روز جراحی همراه شما باشد.
هزینه های عمل جراحی چانه و فک با توجه به اینکه در دسته عمل های جراحی پلاستیک زیبایی قرار می گیرد از طریق بسیاری از بیمه ها پوشش داده نمی شود. لذا باید به فکر پرداخت این هزینه به شکل آزاد باشید. البته در مواقعی که دچار سانحه شده اید مکن است بیمه بخشی از هزینه ها را تقبل کند. تخمین هزینه ها نیز کار سختی به نظر می رسد چرا که هزینه هر عمل متناسب با کلینیک یا بیمارستان مورد نظر و جراح آن متفاوت می باشد. ضمنا در نظر داشته باشید که برخی لوازم مصرفی و ابزار این جراحی خارجی بوده و با ارز خارجی خریداری می شود.